BMWForum.nl zoekt Moderators om het forum te onderhouden, als je jezelf kan vinden in het onderstaande, neem dan contact op via deze link.

  • Enige kennis van phpbb is gewenst, maar niet noodzakelijk.
  • Minimaal 6 maanden geregistreerd zijn, of een zodanige activiteit met posten hebben.
  • Geregeld op het forum te vinden zijn.
  • Goed moderator werk verrichten, veranderen, doorverwijzen of verwijderen van forum berichten die niet toegestaan zijn.

Van zomerbanden naar winterbanden: enkele adviezen

Alles wat niet met bmw te maken heeft kan je hier posten.

Moderator: Moderator Team

Post Reply
User avatar

Topic Author
rezulteo
1e Versnelling
Posts: 50
Joined: 07 Jan 2013 17:53
Contact:

Van zomerbanden naar winterbanden: enkele adviezen

Post by rezulteo » 26 Nov 2013 09:41

De temperaturen dalen en de winter is toch echt in aantocht. Ondanks dat er nog geen sneeuw is voorspelt, doet men er goed aan om nu over te stappen op winterbanden. Voor degenen die daadwerkelijk overgaan op winterbanden, lees hier enkele adviezen.

Het opslaan van banden

Om de capaciteiten van uw zomerbanden te behouden, dient u uw zomerbanden onder de juiste omstandigheden op te slaan tijdens de wintermaanden. Wanneer het rubber niet onder de juiste omstandigheden wordt opgeslagen, kunnen er scheurtjes in het rubber ontstaan en verliest het zijn eigenschappen. Het is daarom aanbevolen om de volgende regels te respecteren:

➢ Plaats de banden in een geventileerde en droge ruimte met een milde temperatuur van 10 à 25 graden.
➢ Zorg ervoor dat het rubber niet in contact staat/ of kan komen met chemische stoffen (oplosmiddelen, koolwaterstoffen).
➢ Respecteer de wijze van opslag voor banden met of zonder velg: banden zonder velgen niet opstapelen of ophangen, maar staande bewaren en iedere 4 weken even draaien. Banden met velgen niet staande bewaren, maar ophangen of opstapelen.

Handig: de banden opslag services! Wanneer u geen plaats heeft of uw banden niet onder de juiste omstandigheden kan opslaan, dan kunt u uw banden opslaan bij bijvoorbeeld een montagecentra of een zogeheten ‘bandenhotel’.


Voor het monteren van winterbanden

Indien u uw winterbanden van vorig jaar gaat monteren, controleer deze eerst goed op slijtage of scheurtjes. Wat betreft de wettelijkse slijtagegrens zijn winterbanden aan dezelfde wetgeving onderworpen als zomerbanden: hun wettelijke slijtagegrens is 1,6 mm. Echter is dit afhankelijk van het merk van uw banden. Michelin heeft haar banden bijvoorbeeld voorzien van een slijtage-indicator bij 4 mm. Zij geven hiermee aan dat een optimale prestatie op sneeuw onder deze grens niet kan worden gegarandeerd.


Het kiezen van nieuwe winterbanden

Wanneer uw huidige winterbanden versleten zijn, is het verstandig om nieuwe winterbanden aan te schaffen.

⇨ Het is mogelijk om de snelheidsindex aan te passen. Het regelement laat het toe om een lagere snelheidsindex voor winterbanden te monteren, dat wil zeggen tot letter Q (160 km/h). Echter dient de montage gepaard te gaan met een sticker zichtbaar voor de bestuurder om hem/ haar eraan te herinneren dat deze snelheid niet mag worden overschreden. Het idee hierachter is om de snelheidsindex aan te passen aan de behoeften: een lagere snelheidsindex bevordert de prestaties op een besneeuwde ondergrond, terwijl een hogere snelheidsindex de prestaties op asfalt bevordert.

En u? Stapt u over op winterbanden, en zo ja wanneer?
Alle banden voor BMW en actualiteiten over banden op http://www.rezulteo-banden.nl Volg ons ook op Twitter @rezulteo_banden en op Facebook

Post Reply

Return to “Off-Topic”