BMWForum.nl zoekt Moderators om het forum te onderhouden, als je jezelf kan vinden in het onderstaande, neem dan contact op via deze link.

  • Enige kennis van phpbb is gewenst, maar niet noodzakelijk.
  • Minimaal 6 maanden geregistreerd zijn, of een zodanige activiteit met posten hebben.
  • Geregeld op het forum te vinden zijn.
  • Goed moderator werk verrichten, veranderen, doorverwijzen of verwijderen van forum berichten die niet toegestaan zijn.

rare storing bij opstarten

Voor alles over BMW.

Moderator: Moderator Team

Post Reply

Topic Author
DivergentNL
Neutraal
Posts: 1
Joined: 11 Oct 2018 13:03
Type Auto: BMW 323ci E46

rare storing bij opstarten

Post by DivergentNL » 11 Oct 2018 13:14

Hallo.

Ik heb een hele rare storing bij het opstarten van mijn auto (BMW 323ci E46). Binnen een maand 2 keer voorgekomen. Mijn garage houder weet er ook niet goed raar mee, dus ik dacht: laat ik het even aan de echte liefhebbers vragen. Misschien is er iemand die toevallig hetzelfde ooit een keer meegemaakt heeft. Het geval is als volgt:

Ik startte mijn auto. Na 1 seconde viel deze weer uit. Hierna is de auto met geen mogelijkheid meer aan te krijgen. Het opstarten verliep gewoon zoals het hoort. Hierbij is geen extra lange tijd nodig om hem aan te krijgen.
De startmotor draait rond. Ook de toerenteller gaat naar ongeveer 200rpm. Er komen verder geen lichtjes bij op het dashboard qua motor storingen etc. Ik heb nog genoeg benzine in de tank zitten.

Het rare aan het hele geval is, de volgende dag doet hij het weer gewoon. Het is dan starten, lopen.

Mijn garagehouder heeft de vorige keer de auto uitgelezen. Hieruit werd duidelijk dat er een grote regelafwijking is geweest. Maar hier kunnen we niet veel meer uit wijs worden.
We zitten te denken aan de carterregulatie, dat hier iets blijft hangen óf de krukas sensor.

Heeft er iemand enig idee wat hier aan de hand kan zijn? Ik zal alle vragen die er ongetwijfeld gaan komen z.s.m. proberen te beantwoorden.

b.v.d.

DivergentNL

Post Reply

Return to “Algemeen”