BMWForum.nl zoekt Moderators om het forum te onderhouden, als je jezelf kan vinden in het onderstaande, neem dan contact op via deze link.

  • Enige kennis van phpbb is gewenst, maar niet noodzakelijk.
  • Minimaal 6 maanden geregistreerd zijn, of een zodanige activiteit met posten hebben.
  • Geregeld op het forum te vinden zijn.
  • Goed moderator werk verrichten, veranderen, doorverwijzen of verwijderen van forum berichten die niet toegestaan zijn.

E89 Z4 dak kraakt

Forum voor alle Z4-serie modellen van 2008 tot 2016.

Moderator: Moderator Team

Post Reply

Topic Author
rickyrick
Neutraal
Posts: 1
Joined: 07 May 2013 13:20
Type Auto: Z4

E89 Z4 dak kraakt

Post by rickyrick »

Betreft: Z4 E89 dak kraakt / Z4 E89 dak mechanisme kraakt / Z4 E89 krakend dak / Z4 E89 knarsend dak

Zodra ik over een hobbelig weggetje o.i.d. reed begon het dak van mijn Z4 E89 te kraken en te knarsen. Hier wordt reeds op verschillende forums over geklaagd. Helaas stond er tot op heden geen enkele oplossing voor vermeld.

Het cabrio dak van de Z4 E89 wordt vergrendeld middels 6 "haaksluitingen" welke zich om een "asje" vergrendelen.

De kofferbak (voorzijde kofferbak bij achterraam) wordt eveneens vergrendeld middels 2 "haaksluitingen" welke zich om een "asje" vergrendelen.

Het kraken van het dak heb ik opgelost door de binnenzijde van deze "haaksluitingen" alsmede de "asjes" waar deze "haken" omheen vallen in te smeren met kopervet.

De "asjes" en "haaksluitingen" worden zichtbaar door; bij openen van het dak de cyclus te onderbreken (contact uitzetten) op het moment dat het "achterraamdeel" schuin boven het "platte dak deel" staat, vervolgens de cyclus verder afmaken en onderbreken op het moment dat de koffer bak haaks open staat (om het dak op te bergen), vervolgens de cyclus verder afmaken en onderbreken voordat het dak in de kofferbak verdwijnt. Hierna de “open”cyclus uiteraard eerst geheel afmaken voordat je het dak weer dicht doet.

4 "asjes" (2 links en 2 rechts) alsmede de "haaksluitingen" hiervan bevinden zich aan weerszijden van het dak mechanisme van het "achterraamdeel".

2 "asjes" (1 links en 1 rechts) alsmede de "haaksluitingen" hiervan bevinden zich aan de binnenzijden aan weerszijden van de kofferbak (ter hoogte van de lijn onderzijde achterraam).

2 "asjes" van de "haaksluitingen" bevinden zich boven op de voorraamstijl. De "haaksluitingen" hiervan bevinden zich aan de voorzijde van het "platte dak deel".

Post Reply

Return to “Z4 (E89)”