BMWForum.nl zoekt Moderators om het forum te onderhouden, als je jezelf kan vinden in het onderstaande, neem dan contact op via deze link.

  • Enige kennis van phpbb is gewenst, maar niet noodzakelijk.
  • Minimaal 6 maanden geregistreerd zijn, of een zodanige activiteit met posten hebben.
  • Geregeld op het forum te vinden zijn.
  • Goed moderator werk verrichten, veranderen, doorverwijzen of verwijderen van forum berichten die niet toegestaan zijn.

Winterbanden voor BMW G20 met optie DSC S8WEA.

Moderator: Moderator Team

Post Reply

Topic Author
BMWHVDB
Neutraal
Posts: 1
Joined: 30 Nov 2023 19:22
Type Auto: BMW 318 G20

Winterbanden voor BMW G20 met optie DSC S8WEA.

Post by BMWHVDB »

Ik ben op zoek naar een winterset 18" voor mijn BMW G20 met optie DSC S8WEA waar ook sneeuwkettingen op kunnen. Het blijkt dat door deze optie het bijna onmogelijk is geworden om hiervoor een passende BMW set 18" velgen te vinden. Ook in 17" zijn er slechts enkele sets te krijgen maar niet in het zwart. Er is totaal geen informatie te vinden van deze optie en bij twee ogenschijnlijke gelijke sets 17" is de ene wel geschikt met deze optie en de andere niet. Hierdoor weet je niet of je naar een ander merk velg kan gaan omdat de optie met de aansturing van de DSC te maken heeft. Wie heeft hier meer info over?

DonDirko
Neutraal
Posts: 1
Joined: 02 Jan 2024 16:40
Type Auto: BMW E87 130i

Re: Winterbanden voor BMW G20 met optie DSC S8WEA.

Post by DonDirko »

Hoi,

het verschil tussen sets voor S8WEA en sets voor auto's zonder deze optie zit 'm in de gemonteerde bandenspanningssensoren. Bij auto's met S8WEA wordt het DSC (o.a.) aangestuurd via de bandenspanningssensoren. De oplossing voor jou is dus vrij simpel: setje 18 inch Styling 796M kopen en er de juiste bandenspanningssensoren in (laten) zetten.

Groeten,
DonDirko
Post Reply

Return to “2019+ (G20)”